Meny Stäng

Konsten att hitta hem

För mig har den stora utmaningen varit att hitta hem både som människa och konstnär. Jag letade länge efter ett eget uttryck och har prövat de flesta tekniker, men ändå inte riktigt fastnat för något. Det var först när jag befann mig i en vändpunkt i livet, som jag insåg att konsten fanns närmare än jag anat. Samtidigt upptäckte jag en oprövad konstform som gick utanför de vanliga ramarna.

Bland träd och rotvältor

Det var under en vandring bland knäckta träd och rotvältor, som jag fick jag syn på min egen rotlöshet. Först då förstod jag hur mycket min första tid som barnhemsbarn påverkat mig. Nu vet jag att det är min egen historia som jag vill utgå ifrån när jag skapar konst. Rotlöshet, identitet och mellanförskap är numera självklara teman för min bildkonst.

Måla med ord

För ett par år sedan sökte jag till en kurs i kreativt skrivande på vinst och förlust – jag som testat allt. Så fort jag började skriva dikter började pusselbitarna äntligen trilla på plats. När jag förstod att jag kunde måla fram bilder och scener med ord – ja då insåg jag att jag hittat hem på allvar. På Opulens kulturmagasin kan man läsa några av mina tidiga dikter.

Kameran – mitt öga mot världen

Även om jag kommer att ägna mig åt skrivandet i första hand, är fotograferandet fortfarande nära till hands. Till vardags fotograferar jag mest för att lägga ut någon kul bild på Instagram. När jag är ute i naturen eller reser har jag däremot lite större ambitioner. Då fotar jag gärna gränslandet mellan natur och kultur. Det är mycket sällan jag tar till penslar och pennor, men ibland händer också det.