Meny Stäng

Mitt-salong – en ny konstsalong i Sveriges mitt

Jag har besökt den nya konstsalongen Mitt-salong i Östersund, den första någonsin på våra breddgrader. Där deltar 137 konstnärer från region Jämtland/Härjedalen och Västernorrland. Mitt-salong går av stapeln i Exercishallen som finns i Stadsdel Norr. Det är ett kontors- och bostadsområde som växt upp bland gamla regementsbyggnader. Exercishallen är som gjord till att ställa ut konst i, därför att lokalen är både luftig och ljus med sina högt placerade och stora fönster. Det är konstnären och kulturentreprenören Andreas Brännlund som är den drivande kraften bakom satsningen. Mitt-salong har blivit en succé bland både konstnärer och besökare, kanske för att den täcker in en stor del av Norrland, där liknande evenemang annars är sällsynta.

Mitt-salong pågår fram till 12 maj. Läs min konstrecension för Volym. Volym är en intressant konstnättidning för den som vill ha koll på vad som händer på konstfronten i norra Sverige.