Meny Stäng

Lars Tunbjörk på Jamtli

Till sist kom jag äntligen iväg till Jamtli för att se Lars Tunbjörks utställning med fotografier från Paris Fahion Week, som inte tidigare visats i utställningssammanhang. Här kan jag se foton på det som vanligtvis inte brukar vara synligt på modevisningar. Allt är fotograferat back stage, alltså det som inte publiken får se. Det är rörigt, trångt och fullständigt kaotiskt. Det är kläder i högar, halvnakna kroppar, hysteriska fotografer, skräp och sånt som blir kvar när hela spektaklet är över. Jag är oerhört tacksam över att jag hann se denna utställning. Det gav mig inspiration till att skapa egna bilder, eftersom jag känner mig lite besläktad med Tunbjörks intresse för det absurda i tillvaron, framför allt det vardagssurrealistiska.

Lars Tunbjörk avled 2015. Han blev endast 58 år gammal.