Meny Stäng

Några steg närmare drömmen om att filma

Flygande rosa plastpåse

Jag har alltid närt en dröm om att kunna filma. Nu har jag i alla fall lärt mig grunderna i att redigera film med Premiere Pro. Under sex intensiva veckor under augusti till oktober gick jag en kurs i flera Adobe Creative-program inom bild, animation och video. Vi var ett tiotal deltagare som ledsagades med stort engagemang av vår lärare och ciceron Hans Björk. Undervisningen skedde på distans med Teams. Det fungerade riktigt bra, särskilt för oss som hade bra datorer och bredbandsuppkoppling. Knepigare blev det för dem med äldre datorer, som kraschade från och till på grund av Adobe-programmens krävande grafik och ”tyngd”. Roligast var givetvis filmredigeringen, men även animeringsprogrammen kändes kul att testa. Nu gäller det bara att fortsätta, så att kunskaperna kan sätta sig. Första steget tog jag igår, när jag inhandlade ett videohuvud till mitt kamerastativ. Nästa grej blir att investera i ett par led-belysningar för att kunna filma med jämnt ljus inomhus. Och till sist återstår att skaffa ett Adobe-abonnemang. Nedan syns ett filmklipp som jag använde i en musikvideo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *