Meny Stäng

Webbmöten -den nya vardagen

Ingen har väl undgått vid det här laget att sitta på webbmöten, det ena längre än det andra. Många är det säkert som helst stänger av webbkameran för att inte visa upp sitt morgontrötta nylle. Min väninna som jobbar inom riksdagsförvaltningen säger att ingen numera har kameran påslagen och den som går igenom den senaste analysen får finna sig i att tala inför ett gäng neutrala profilbilder, medan profilerna sitter och surfar om något annat…

Jag är oftast i sammanhang där vi är få personer och då känns det knasigt att inte ha kameran på. Men som estet med teknikintresse har frustrationen över dålig bild fått mig att söka efter externa webbkameror. Dessutom är min huvuddator placerad på sniskan för att kablarna går åt fel håll. När jag var på vippen att klicka på köpknappen, råkade jag hitta en sida som berättade att man kan använda en digital systemkamera till webbmötet. Det visade sig vara lätt som en plätt att ansluta min EOS 80 D-kamera. Det enda man behöver är ett program som nästan omärkbart får din kamera att synka ihop med till exempel Teams eller Skype. Istället för att lägga pengarna på webbkamera satsade jag på ett bra headset från Logitech.

Min digitala kamera har ju rätt vass optik, så nu är jag tvungen att fixa till mig innan mötena! Det är väl enda nackdelen, men å andra sidan får jag anledning att rycka upp mig och sköta stilen, åtminstone upptill. Här kommer en länk till alla som använder Canons kameror. Det finns också motsvarande för Nikon-användare.

Eos Utility Webcam