Meny Stäng

Allkonstnär – min sanna identitet

Nu behöver jag inte fundera längre. Allkonstnär- ja,det är den enda beskrivning som täcker in hela mig, spretig som jag är. Jag har alltid blivit ställd när jag fått frågan, vad jag gör. En kreativ mångsysslare som på olika sätt vill lyfta fram konst och kultur – det är jag. Allkonstnär är ju inte lika tjusigt som renässanskonstnären – han som kunde allt från att konstruera maskiner till teckna och måla. Det är dags att lyfta allkonstnären inom oss alla. Jag tror att vi är flera om vi bara vågade lyfta på locket och visa alla våra sidor!

Hösten har dragit igång på ett minst sagt mångfacetterat sätt! Förutom att undervisa i bild och fotografi på Östersunds gymnasium, tar jag uppdrag som konstkonsult och arbetar aktivt för Konstnärscentrum Nord i rollen som samordnare av BRAK. Det sistnämnda är ett arrangemang riktade mot yrkesverksamma konstnärer i de nordliga regionerna. Om bra precis ett år är det dags. Se filmen så får du veta vart det brakar lös! Ni kanske anar redan nu vem som ligger bakom filmen?

En annan nyhet för mig personligen är att jag har börjat en kurs i kreativt skrivande på Linnéuniversitetet. Jag har länge funderat på att utveckla mitt skrivande, men det är först nu jag har gjort slag i saken. Till en början kände jag mig tveksam – klarar jag av att skriva en hel bok? Hittills har jag ju mest skrivit artiklar och informationstexter. Nu har jag kommit till insikt om att det är poesi som passar mig bäst; att med få ord gestalta känslor, tillstånd, smärtpunkter och ögonblick. Det om något är en stor konst! Jag ser verkligen fram emot våren, då vi kommer att ägna oss helt åt våra egna skrivprojekt.