Meny Stäng

Lärare i Fotografisk bild blir nästa steg

Grön böna i närbild

Till hösten blir jag lärare i fotografisk bild samt Bild och form på Östersunds gymnasium. Det blir en ny gren på mitt träd som fått många förgreningar under åren. Mångsidigheten har verkligen blivit mitt signum och utan den hade jag inte fått möjligheten att undervisa i Fotografisk bild. Jag läste nyligen om den norrlandsbaserade konstnären Patricia Fjellgren, som liksom jag har många kreativa sidor. Hon beskrev sig själv som en bläckfiskmänniska och det var en sådan fin liknelse. En bläckfisk – det är ju jag också! Dessutom har just bläckfiskar blivit alltmer respekterade efter att den hjärteknipande dokumentären Bläckfisken och jag släpptes på Netflix. Där framgår med all tydlighet att bläckfisken inte bara är ett smart djur, utan också har ett utvecklat känsloliv. Den har förmågan att skapa kontakt med människor! Efter den filmen blir det svårt att äta bläckfisk…

Men det klart, alltför många sidoskott är heller inte bra, det vet ju alla som odlar tomater. Men så länge jag håller mig inom de kreativa och kulturella näringarna känner jag mig lugn. Överst syns mina senaste bilder som går i grönskans tecken. Det minst sagt exploderar i alla trädgårdar just nu, så även i Jämtland. Jag fotar rätt många bilder inom trädgård och odling, eftersom jag är redaktör för Trädgårdskurs.se.